Слънчеви Колектори

Слънчевите колектори или наречени още слънчеви панели имат разнообразни приложения, както за жилищни сгаради, така и за и търговски обекти, административни и обществени сгради, предлагайки ефективен начин за намаляване на енергийната консумацията. Те се използват не само за снабдяване с електроенергия, но и за отопление на вода. Слънчевите панели могат да се използват за дестилиране на вода на места, където има ограничение за достъп до чиста вода и за снабдяване с електричество на места, които са извън мрежата.

SOLARSMART 220

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

3.029665

*Гаранцията и прилежащите условия към нея важат само за уреди, закупени чрез дистрибуторската мрежа на Амакс газ на територията на Република България.

SOLARSMART 220

Лек, устойчив и лесен за инсталиране

Директивите на ЕС изискват от нас да използваме все повече и повече възобновяеми енергийни източници, както в сгради от ново строителство, така и при ремонти. Всички търсим икономични и ефективни решения, с които същевременно да влияем все по-малко на околната среда.

Поради тази причина Immergas разширява асортимента си със SOLARSMART: новите слънчеви колектори с естествена циркулация, които включват плосък панел и интегриран обем за производство и съхранение на битова гореща вода.

Направени от леки материали, те са лесни за транспортиране и инсталиране: модел SOLARSMART 110 , например, не надвишава 36 кг в празно състояние. Освен това, структурата на SOLARSMART гарантира минимални топлинни загуби, елиминира ефекта на конденза, издържа на лоши климатични условия и е направен от рециклируем материал.

SOLARSMART се предлага в четири размера, позволявайки адаптирането към всяка ситуация.

SOLARSMART 110 е подходящ за употреба от 1 или 2 човека, SOLARSMART 260 е идеален за 5 или 6-членно семейство. Останалите модели имат капацитет за съхранение от 140 и 210 литра. По този начин винаги има готово решение за оптимизация на енегийната ефективност на съществуващи или нови сгради.

third-img-victrix.jpg
victrix-maior-28-tt-1-erp-victrix-second

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА

  • ЛЕКИ И ЛЕСНИ ЗА МОНТАЖ - Плочата, която покрива и защитава панела, е направена от материал, който тежи 80% по-малко от стъклото. Освен това колекторът е добре изолиран, удароустойчив , лесен за инсталиране и транспортиране.
  • СПЕЦИАЛНИ МАТЕРИАЛИ - Прозрачното покритие от LEXAN ™ THERMOCLEAR ™ е устойчиво на удар и не се уврежда от въздействието на UV лъчите. Иноксовите цилиндри гарантират непроменливост и устойчивост във времето.
  • ЕСТЕТИЧЕН ДИЗАЙН - Естетическата визия на слънчевия колектор SOLARSMART е проектирана подобно на прозорец на таванско помещение, с дискретен и елегантен дизайн, който интегрира обема за съхранение на БГВ.
    Соларният колектор се предлага в два цвята : бял цвят, най-подходящ за плоски покриви и цвят на червена керемида - за скатни покриви.
  • ВИСОКА КОРОЗИОННА УСТОЙЧИВОСТ - Обемът за съхранение на битова гореща вода е изработен с цилиндри от инокс, вид специфичен метал, който се употребява в морската индустрия и следователно изключително устойчив на хлорид и високи температури.

Технически характеристики

1) Предпазна външна конструкция от PVC. Носещата рамка на колектора е направена алуминий; долната термична изолация е направена от панел от полиуретанова пяна с дебелина 30мм, покрит с алуминиеви листове; страничната изолация е направена от 4 листа полиестерен материал, с втъкани естествени влакна, с дебелина 25 mm.

2) LEXANTM THERMOCLEARTM - Алвеоларен поликарбонат (10 mm). Устойчив е на всякакви атмосферни условия, по-устойчив е от стъклото. Той гарантира изключително висока пропускливост на слънчевите лъчи и драстично намаляване на топлинната дисперсия през нощта.

3) Рамка. Изработена от PVCHT, рамката може лесно да се премахне, за да се достъпи водният обем. Позволява бърза инсталация и лесна поддръжка.

4) Обем за съхранение на БГВ. Изработен от неръждаеми цилиндри, устойчиви на високо налягане и водна корозия.

5) Свързващи елементи. Цилиндрите са затвоени в краищата си чрез специални дъна, изработени от термопластичен материал и фибростъкло, осигуряващи лекота и усточивост.

6) Монтажни конзоли. Леки и елегантни, те улесняват монтажа и транспортирането. Системата може да се монтира на земята или на плоски покриви и винаги с конзоли - на скатни покриви. (конзолите са включени към стандартния пакет на колектора)

fourth-img-victrix.jpg
VICTRIX-MAIOR-TT-img-min.jpg

ПРИЛОЖЕНИЕ С MAGIS COMBO

Тази инсталация е особено подходяща както при сгради от ново строителство, така и при енергийно обновяване на сгради. Тя позволява използването на соларната термична система за производство на битова гореща вода, гарантирайки минималното покритие от възобновяеми източници.

През лятото, когато хибридната система MAGIS COMBO се използва за охлаждане, свръзването на серия соларни колектори, позволява използването на SOLARSMART за производството на битова гореща вода.

Препоръчва се поставянето на смесителен вентил на входа на MAGIS COMBO, който да регулира температурата на битова гореща вода, спрямо нуждите на потребителя. 

third-img-victrix.jpg
Код (бял цвят)3.029665
Брутна площ2,77 m2
Открита площ2,25 m2
Слънцепоглъщаща площ1,69 m2
Ефективно количество БГВ210 l
Макс. работна температура90 °C
Воден обем210 l
Размери (ВхШхД)2136 x 1296 x 220 mm
Тегло - празен колектор57 kg
Работещо тегло (пълен колектор)267 kg

Слънчевият колектор е снабден със защитен лист от PVC, който служи за затъмняване на повърхността, която улавя слънчевите лъчи. Това го предпазва от прегряване, в случаите, когато колекторът вече е монтиран, но не е свързан към водопроводната мрежа.

Свързани продукти

Плосък термосоларен панел – хоризонтален тип меандър с алуминиев абсорбер и медни тръби.Брутна площ на колектора, m² 2,65Абсорбер площ, m² 2,45Оптична ефективност ƞ, % 85,2Минимална годишна производителност на колектора, съгласно със сертификат Keymark, kWh/m² 525

Плосък термосоларен панел – тип меандър изцяло от алуминиева сплав.Брутна площ на колектора, m² 2,02Абсорбер площ, m² 1,86Оптична ефективност ƞ, %  80,9Минимална годишна производителност на колектора, съгласно със сертификат Keymark, kWh/m² 525

Неръждаем обемен бойлерБрутна площ на колектора, m²   4Абсорбер площ, m² 3,8Оптична ефективност ƞ, %  80,1Минимална годишна производителност на колектора, съгласно със сертификат Keymark, kWh/m² 525

Плосък термосоларен панел – тип меандър с алуминиев абсорбер и медни тръби.Брутна площ на колектора, m² 2,64Абсорбер площ, m² 2,45Оптична ефективност ƞ, % 85,2Минимална годишна производителност на колектора, съгласно със сертификат Keymark, kWh/m² 525

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Соларен колектор с естествена циркулация за битова гореща вода и интегриран воден обем

Нагоре