Без категория

IMMERGAS представя: газов котел VICTRIX OMNIA – перфектното решение за замяна на стария газов котел

IMMERGAS представя: VICTRIX OMNIA – перфектното решение за замяна на стария газов котел

Лесно и бързо инсталиране, икономичност и висока ефективност

Признати в цял свят с високата си ефективност, технологичност и икономичност, серията газови котли от IMMMERGAS е разработена с една основна цел – комфортът у дома. Те са предназначени да отговарят на строги правила за безопасност и опазване на околната среда, като същевременно отговарят на стандартите за ефективност на новите отоплителни системи.

Признати в цял свят с високата си ефективност, технологичност и икономичност, серията газови котли от IMMMERGAS е разработена с една основна цел – комфортът у дома.

Признати в цял свят с високата си ефективност, технологичност и икономичност, серията газови котли от IMMMERGAS е разработена с една основна цел – комфортът у дома.

В България има хиляди газови котли, чието време за смяна е наближило и повечето от тези котли са с последователност на връзките за свързване по DIN.

Поради тази причина Immergas създаде VICTRIX OMNIA – котелът e със същата подредба на водни и газови съединения като старите генератори, което прави монтажа по-лесен, намалява времето за инсталиране и предлага много добро съотношение между цена и качество.

Новият VICTRIX OMNIA – газов котел със свързване по DIN, идеален за смяна на стари уреди

Газов котел VICTRIX OMNIA – перфектното решение за замяна на стария газов котел

Газов котел VICTRIX OMNIA – перфектното решение за замяна на стария газов котел

С изключително компактните си размери, котелът предлага множество решения за монтаж: в помещение, в ниша и навън – в частично защитени пространства.

Както всички кондензни котли на Immergas, VICTRIX OMNIA е сертифициран с клас А, проектиран да отговаря на Европейските Директиви за използване на енергия. VICTRIX OMNIA е газов котел, с пълно предварително смесване и оборудван с кондензационен модул от неръждаема стомана. Благодарение на модулационната циркулационна помпа с нисък разход, уредът постига високи нива на енергийна ефективност – за отопление на помещения и производство на гореща вода. Ето защо VICTRIX OMNIA e идеалното решение както за нови инсталации, така и за подмяна на съществуващи уреди.

Регулатор за гозовия котел VICTRIX OMNIA

Регулатор за гозовия котел VICTRIX OMNIA

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА

o Номинална топлинна мощност 20.2 kW (режим отопление) – 25.0 kW (режим БГВ)
o Компактни размери 738 В × 400 Ш × 235 Д mm
o Кондензен модул от неръждаема стомана
o Подходящ за подмяна на всички стари модели, независимо от производителя
o Непрекъснат адаптивен контрол на горивния процес
o Висока сезонна ефективност с модулиране на топлинната мощност от 20 до 100%
o Значителни икономии на енергия благодарение на електронна помпа с ниска консумация и PWM контрол, избор на константно ∆t от 5° C до 25° C
o Екологичен – Клас 6, най-добрият що се отнася до намалени емисии на азотни окиси (NOx)
o Добри хидравлични показатели благодарение на малките загуби на налягане в кондензационния модул
o Дебит на БГВ 12,5 l/min
o Технология за промяна на вида на газа чрез електронен клапан за подаване на газ и многофункционален електрод
o Регулируем байпас за отоплителни кръг
o Висок клас на електрозащита IPX5D
o Антизамръзваща система до -5° C (оционално до -15° C)

DIN тип на свързване – за лесно и бързо инсталиране
DIN тип на свързване – за лесно и бързо инсталиране

DIN тип на свързване – за лесно и бързо инсталиране

Благодарение на поредицата от съединения по DIN, VICTRIX OMNIA лесно може да бъде монтиран, когато се сменя стар котел с високи нива на консумация. Съединенията по DIN се характеризират с централен “G” фитинг за газ между връзките за подаващия и връщащия кръг (M-R) на отоплителната система, и връзката за подаване на вода (съединенията към водопровода AF и подаването на гореща вода за битови нужди (АС).

Добри хидравлични показатели

Кодензационният модул, с който е оборудван VICTRIX OMNIA, е произведен с единична серпентина от неръждаема стомана. Липсата на множество части и паралелни контури осигурява висока надеждност и намалява броя на заваръчните съединения, което води до намаляване на риска от протичане.

Добри хидравлични показатели

Добри хидравлични показатели

Единичната спирала от неръждаема стомана без стеснявания позволява перфектно балансиран хидравличен поток и значително намалява загубите на налягане. Вътрешната секция, широка и с постоянно сечение, ограничава отлаганията и намалява риска от запушвания в случай на замърсявания във водата (например, в случай на смяна на котела на стари отоплителни системи). Поради това, VICTRIX OMNIA е идеален за смяна на стар котел.
Циркулационна помпа от клас “А”

Циркулационната помпа с малка консумация на енергия води до значителни икономии на енергия в сравнение с традиционните циркулационни помпи. Наличието на два сензора за температура – на подаване и на връщане позволява, непрекъснато модулиране на работните условия според изискванията на системата, увеличавайки сезонната ефективност.

Циркулационната помпа може да работи в следните режими: постоянна разлика в температурите Δt, пропорционален напор или постоянна честота на въртене.

Електронно управление на съотношението газ/въздух

Електронният газов вентил позволява управление на съотношението газ/въздух чрез многофункционален електрод, монтиран в горивната камера; електронната платка адаптира параметрите на горенето в случаи на изменения на плътността на въздуха или нагоривото. Друга важна особеност е, че дюзата няма нужда да бъде заменена при промяна на вида на газа (метан/пропан-бутан): котелът има уникален код на продукта и вие просто трябва да направите необходимите настройки чрез софтуера на електронната платка.

Решения за хибридни системи

VICTRIX OMNIA може да бъде монтиран в системи TRIO V2 / TRIO MONO V2. Котелът е подготвен за комбиниране с различни енергийни източници: кондензационни котли, термопомпи въздух–вода AUDAX, соларни панели, които позволяват подобряване на енергийните показатели на сградите и използване на възобновяеми източници на енергия, намалявайки вредните емисии.

Решения за хибридни системи с газов котел VICTRIX OMNIA

Решения за хибридни системи с газов котел VICTRIX OMNIA