Без категория

12 причини да ползваме програмируем стаен термостат за управлението на газов котел

12 причини да ползваме програмируем стаен термостат за управлението на газов котел

Стаен термостат и ноговите предимства!

В едно традиционно домакинство, разходите за отопление и охлаждане са едни от най-високите в месечния бюджет. Една от причините, които допринасят за тези разходи е, че вие често отоплявате и охлаждате домовете си, когато това не е необходимо.

Най-добрият начин да избегнете значително увеличение на сметката ви за енергия е като намалите нейната консумация. Програмируемият термостат, наричан още терморегулатор или термоконтролер, е устройство, което ви осигурява по-добър контрол на вътрешната температура, тъй като той автоматично се настройва през нощта или дори когато не сте у дома, като реагира на промените в околната температура, и включва или изключва отоплителна или охладителна система, с цел постоянното поддържане на зададена желана температура в затворено пространство.

Стаен термостат на IMMERGAS, качество и комфорт в едно

Стаен термостат на IMMERGAS, качество и комфорт в едно

Независимо дали сте с подово отопление, термопомпа, хибридна система или газов котел, стайният термостат е идеалното решение за регулиране на температурата и контрол на енергията. Вижте кои са основните причини да инсталирате стаен термостат в дома си още днес.

ПРИЧИНА № 1: ИКОНОМИЯ НА ЕНЕРГИЯ И СПЕСТЯВАНЕ НА ПАРИ

Едно от първите и най-важни ползи от наличието на програмируем термостат е фактът, че може да ви спести много пари от сметките за енергия. Това се постига чрез по-добро запознаване с всички функции на вашата система, така че да можете да я използвате в нейната оптималност.

Програмируем термостат е интелигентен начин да поддържате комфорта на дома си, без да губите пари и енергия.

12 причини да ползваме програмируем стаен термостат за управлението на газов котел, AmaxGasС програмируеми термостати от IMMERGAS можете да регулирате температурата до точната точка на вашия личен комфорт. Енергийно ефективната технология на програмируемото устройствоможе да спести до 30% от разходите за енергия и да направи дома ви по-комфортен, като автоматично коригира температурата за спане, през почивните или работни дни, през зимата или лятото. Чрез поддържане на необходимите температури само за няколко часа на ден, вместо непрекъсната температура през целия ден, термостатът помага за пестене на енергия и намаляване на енергийните разходи през цялата година.
Можете да създадете график, който следва рутината на вашето семейство и да поддържате температурата студена или топла, докато сте там, но намалявате потреблението на енергия, когато не сте вкъщи. Важно е да разберете как корекциите влияят върху потреблението на енергия, така че да програмирате вашето устройство по подходящ начин. Промяната на 1 градус може да доведе до приблизително 3% икономия на енергия, когато тази промяна е стабилна най-малко осем часа.

Енергийните експерти препоръчват да се започва всеки ден в удобни за вас увеличения и намаления на базата на вашите домакински дейности.

Защо да губите енергия и пари, когато не сте у дома, просто програмирайте стайния си термостат и това ще намали вашите разходи.

ПРИЧИНА № 2: УДОБСТВО И КОМФОРТ

Програмируемите термостати са иновативни, лесни за употреба и ви дават по-добър контрол над домашния комфорт. Вместо ръчно задаване на температурата, можете предварително да програмирате термостата си, за да регулирате температурата в различни часове на деня. Можете предварително да планирате термостата да се включи един час преди да се събудите, да намалите температурата, докато сте на работа, и след това автоматично да увеличите топлината, преди да се върнете у дома. С възможността за задаване на множество температури за различни часове на деня, вие имате по-добър контрол над домашния комфорт.

Комфорт и удобство при използването на стаен термостат

Комфорт и удобство при използването на стаен термостат

Стаен термостат CARv2 Wireless от IMMERGAS с регулируеми настройки спестява енергия, дава безброй опции за избор, поема грижата за промените и отнема само няколко минути.Още повече  – CARv2 съчетава функциите на две устройства в едно. С него получаватевъзможността за отдалачен контрол на настройките на инсталирания газов котел от избраното от Вас помещение в жилището ви.

CARv2 позволява:

 •        – Модифициране на температурните условия по всяко време на деня и нощта, за всеки ден от седмицата
 •        – Лесно и интуитивно програмиране на уреда и желаните стойности на температурите в комфортен, икономичен и антизамръзващ режим, както за отопление, така и за производство на битова гореща вода
 •       – Зимен и летен режим на работа, осигуряващ мигновено топла вода и през лятото, когато уредът не отоплява дома ви
 •       – Постоянна функция за управление модулацията на мощността на котела – за отличен топлинен комфорт и нисък енергиен разход

ПРИЧИНА № 3: ЛЕСНА УПОТРЕБА

Програмируемият стаен термостат е лесен за използване. Той има удобен интерфейс, представен чрез сензорен екран. Екранът ви предоставя цялата важна информация с един поглед, за да можете веднага да видите настройките си.

Различните стайни термостати имат различни видове настройки, но всички те предлагат някои стандартни предложения, за да ви улеснят в програмирането им. Модемът на комуникационната система DOMINUS, например, се свързва с всяка домашна безжична интернет мрежа и може да работи с всеки тип стаен термостат или с дистанционните контролери от серията CARv2 на IMMERGAS. Фабрично комплектованата в доставката на модема температурна сондаможе да бъде конфигурирана за следене на външната температура или като стаен температурен сензор.

Стаен темростат интерфейс

Стаен темростат интерфейс

Освен, че устройствата са удобни и ви осигурят комфорта, от който се нуждаете, те ще ви спестят пари и време.

ПРИЧИНА № 4: БЪРЗА НАСТРОЙКА И РЕГУЛАЦИЯ

Собствениците на жилища обичат и факта, че могат да отделят по-малко време за настройка на термостата с програмируема версия. С ръчен термостат може да са необходими известна практика и допълнително време, за да преминете през стъпките за настройка на температурата през различните часове на деня. Когато дойде време да излезете от вкъщи, трябва да се върнете към стената и да направите корекции – практика, която много от нас пренебрегват. След това трябва да пренастроите всеки път, когато се прибирате вкъщи, когато отивате в леглото и когато се събуждате сутрин.

Използването на програмируем термостат може да премахне цялото това време, прекарано пред ръчното устройство. Можете да зададете график един път на сезон и след това да забравите за него, за да можете да се съсредоточите върху това да се чувствате комфортно.

12 причини да ползваме програмируем стаен термостат за управлението на газов котел, AmaxGas

ПРИЧИНА № 5: ПРЕДОТВРАТЯВА ПРЕКОМЕРНАТА УПОТРЕБА НА ОТОПЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА

Прекалената употреба на вашата отоплителна и охладителна система може да добави ненужен стрес и да допринесе за необходимостта от чести ремонти. Чрез нейното програмиране, можете да намалите времето, през което системата работи, като същевременно поддържате домашния комфорт.

Днес, най-модерните домове включват системи за пълна автоматизация на осветлението, озвучителните системи, видеото, сигурността и много други приложения. Независимо дали актуализирате енергийно ефективния и устойчив дом, или изграждате нов „зелен“ сертифициран дом, стайният термостат е задължителен. Осигуряването на регулярна поддръжка на вашатаОВК система, може да помогне за нейната правилна и ефективна работа за години напред.

ПРИЧИНА № 6: ПОСТОЯННА ТЕМПЕРАТУРА

Друг голям плюс на програмируемите термостати е тяхната способност да ви помогнат да поддържате перфектната, постояннатемпература във вашия дом.

Независимо от размера на вашия апартамент или къща, програмируемият термостат ще ви помогне да поддържате идеална температура във всички стаи. Можете да изберете начина, по който искате вашият дом да бъде климатизиран и да го настроите така, че температурата да е постоянна, когато се събуждате или се връщате от работа или пътуване.

С него ще се чувствате по-комфортно през всеки сезон, като избегнете големите горещи или студени места в различни зони на жилището ви.Това означава, че не само вие, но и вашето семейство и приятели, ще се радват да споделят комфорта на дома ви, всеки ден от годината.

12 причини да ползваме програмируем стаен термостат за управлението на газов котел, AmaxGas

ПРИЧИНА № 7: ПЕРСОНАЛИЗИРАНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ

Вашият график може да варира драстично от ден на ден или може да имате последователен график през цялата седмица. Програмируемите термостати се предлагат в различни конфигурации на графика, за да отговорят на вашите нужди за комфорт. Най-разпространените модели включват:

 • – Програмиране в делничните и уикенд дни.
 • – Програмиране за цяла седмица, което ви позволява да използвате същите настройки всеки ден, ако графикът ви не се различава значително.
 • – 7-дневно програмиране, което ви позволява да персонализирате програмирането за всеки ден независимо от останалите, ако графикът ви варира драстично.
 • – Програмиране през нощта – например увеличаване настройките за охлаждане или намаляване настройките за отопление.
Информация и конфигурация на стайния термостат

Информация и конфигурация на стайния термостат

ПРИЧИНА № 8: ЗОНИРАНО ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ

Друга полза от наличието на програмируем термостат, е ако искате да имате различни температурни зони във вашия дом. Така можете едновременно да имате по-топла стая и по-хладна стая, без да е необходимо да минавате през къщата и ръчно да настройвате зоните. Ще имате пълен контрол над всички зони, които са напълно приспособими имогат да увеличат енергийната ефективност на вашия дом. С програмируеми контролерии подходящи зонови табла (например решения за многозонови сиситеми – DIM на IMMERGAS) за всяка зона можете да персонализирате климата във всяка точка на дома си.

Инсталация на жилищна сграда с продукт IMMERGAS и стаен контролер

Инсталация на жилищна сграда с продукт IMMERGAS и стаен контролер

ПРИЧИНА № 9: УВЕЛИЧЕНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ВАШИЯ ДОМ

Поддържането на енергийна ефективност на дома ви през всеки сезон е един от най-важните въпроси, свързани с поддръжката на вашата ОВК система. По-ефективният дом може да използва ресурсите си по-съобразно и да носи по-малко износване на големи уреди и системи. Недостигът на енергия в бъдеще е сериозен проблем и е важно да се уверите, че вашият дом не допринася за разхищаването на енергията и отрицателното въздействие върху околната среда. Използването на програмируем термостат е един от начините, с който може да контролирате енергийната ефективност на вашия дом през цялата година.

Енергийна ефективност при инсталенаре на продукт IMMERGAS

Енергийна ефективност при инсталенаре на продукт IMMERGAS

ПРИЧИНА № 10: ОПТИМИЗИРАНА ОВК СИСТЕМА

Преди да инсталирате съвсем нова система за ОВК, повечето изпълнители препоръчват първо оптимизация на старата, ако това е възможно, преди да ви ангажират с голяма покупка, като тази на изцяло нова система. Ако вашата ОВК система е по-стара или не толкова ефективна, преди да инвестирате в закупуването на нова, може да опитате да оптимизирате работата й с програмируем термостат. Когато намалите натоварването и помогнете на уреда да работи по най-добрия начин, това може да удължи живота му за поне още един сезон.

Ако трябва да смените вашата ОВК, можете да запазите новата си покупка в отлично състояние, като планирате нейната ефективност със  стайния термостати дистанционен контролер CARv2 Wireless от IMMERGAS.

12 причини да ползваме програмируем стаен термостат за управлението на газов котел, AmaxGas

ПРИЧИНА № 11: ВЪЗПОЛЗВАСЕ ОТ ВРЕМЕТО

Друго предимство на програмируемите термостати е, че те ви позволяват да се възползвате от различните часове на деня и температурните промени в зависимост от позицията на слънцето и сезона. Когато сутрешното или следобедното слънце започне да загрява дома ви по време на пиковите часове на летните месеци, можете да регулирате графика си за охлаждане. По същия начин, по време на по-студените части на годината, можете да намалите топлинната си мощност и да позволите на топлината на слънцето да поеме задълженията за затопляне. По време на студените зимни нощи най-вероятно ще трябва да увеличите отоплителната енергия на вашата ОВК система, за да поддържате температурния комфорт у дома.

Дом захранващ се предимно от инсталация IMMERGAS

Дом захранващ се предимно от инсталация IMMERGAS

ПРИЧИНА № 12:ВИСОКА ТЕХНОЛОГИЯ

По-новите модели програмируеми термостати са снабдени с много различни разновидности на високотехнологични инструменти, като Wi-Fi или технология, която ви позволява да контролирате термостата си с помощта на лаптоп, таблет или смартфон.Това се прави просто чрез използването на приложение и интерфейсна платка, които ви позволяват да контролирате вашата ОВК система от всяко място, където пожелаете.

Наличието на термостат, който е свързан към вашата домашна мрежа, може да ви помогне да създадете наистина свързан „интелигентен“ дом, който може лесно да бъде контролиран от комфорта на вашия диван, крайбрежието на някой остров или с други думи почти навсякъде.  Ако сте на почивка и забелязвате, че у дома има необичайно топъл или студен ден, можете лесно да регулирате температурата на домашния термостат от вашето мобилно устройство.

Възможност за контролиране на температурата вкъщи

Възможност за контролиране на температурата вкъщи

Стайният термостати дистанционен контролер CARv2 Wireless от IMMERGASв комбинация с модемана комуникационната система DOMINUS позволява:

 •       – управление на вашия уред и отоплителна инсталация навсякъде и по всяко време
 •       – можете да промените режима на работа на котела, да настроите желаната стайна температура за отопление, както и температурата на битовата гореща вода
 •       – лесна и интуитивна работа
 •       – меню на български език
 •       – възможност за работа с външна температурна сонда за следене на външната температура или като стаен температурен сензор
 •       – адаптиране на режима на топлоподаване в зависимост от акумулационните характеристики на сградата или помещението
 •       – функция антизамръзване – когато стайната температура падне под 5˚С (с общ диапазон0-10˚С), котелът получава изискване за работа на минимална мощност, докато стайната температура не се повиши с 0,6˚С
 •       – възможност за настройване на минимална и максимална температура на топлоносителя
 •       – дистанционно рестартиране на уреда
 •       – споделен достъп със сервизната служба на IMMERGAS, което позволява диагностициране на състоянието и параметрите на работа, планиране на текуща поддръжка
 •       – съхраняване на данни и сервизна история за работата на уреда
 •       – постоянен контрол над работния статус на котела и сигнализиране за всякакви аномалии, извеждайки на дисплея съответния код за грешка

 

Инсталирайте програмируем термостат във вашия дом

Ако този списък ви накара да помислите за инсталиране на програмируем термостат IMMERGAS CARv2 Wireless във вашия дом, свържете се с AMAX GAS тук, за да получите практически енергоспестяващи решения за вашата ОВК система, които да ви спестят време и пари. Възползвайте се от това, което съвременната технология предлага и инвестирайте в ефективен дом, оптимизиран за вашия комфорт и този на вашето семейство. Ethernet или с рутер/модем и ADSL линия.