Amaxgas

MAGIS COMBO V2 – НОВА ХИБРИДНА ТЕРМОПОМПА ЗА ЕФЕКТИВНА КЛИМАТИЗАЦИЯ, КОМФОРТ И ЕНЕРГИЙНА УСТОЙЧИВОСТ ОТ IMMERGAS

MAGIS COMBO V2 – НОВА ХИБРИДНА ТЕРМОПОМПА ЗА ЕФЕКТИВНА КЛИМАТИЗАЦИЯ, КОМФОРТ И ЕНЕРГИЙНА УСТОЙЧИВОСТ ОТ IMMERGAS

В контекста на прехода към декарбонизирана Европа, италианската компания Immergas представя изцяло новата гама термопомпени и хибридни решения за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода – с отговорност към околната среда и към комфорта на потребителя.

Хибридна термопомпа MAGIS COMBO V2 се характеризират с най-съвременната технология, която съчетава поне два различни енергийни източника (единият, от които е възобновяем), контролирани от една интелигентна система за управление, която винаги идентифицира термопомпата като основен генератор. Въз основа на конкретни правила се активира газовият котел, който се счита за спомагателен източник – алтернатива на термопомпата. Ефектът от съчетанието на двата източника при хибридната система е автономната ѝ оценка в зависимост от външните атмосферни условия, както и от нуждите на инсталацията и на потребителя – в кой от режимите е по-благоприятно да работи, използвайки газовия си модул или термопомпен агрегат, понижавайки консумацията с до 40%. Това става напълно автоматично, посредством вградения интелигентен софтуер, който избира пo-eфeĸтивния изтoчниĸ ĸъм ĸoнĸpeтния мoмeнт. Това осигурява много по-високи спестявания и същевременно подкрепя усилията за подобряване на качеството на въздуха в градските райони.

Основни предимства на хибридните системи:

 • екологични и в съответствие с нормативните изисквания на ЕС;
 • покриване на консумацията на енергия от възобновяеми енергийни източници;
 • икономични и ефективни – възвръщаемост на инвестиционни разходи и енергоспестяване, понижават консумацията с до 40%;
 • осигуряват голяма енергийна независимост, спрямо флуктуацията на цените при електричеството и газа;
 • два хибридни сценария: система за отопление и БГВ за райони, в които не се изисква интензивно охлаждане и система за отопление, охлаждане и производство на БГВ от двата източника заедно или поотделно;
 • едновременното осигуряване и на БГВ е изключително предимство, защото винаги при производството на топла вода се изисква голямо количество енергия за нейното производство и съхранение;
 • повишаване на стойността и ползата за крайния потребител, „по-желан имот“ поради по-висок комфорт и повече икономии;
 • решение, което предоставя по-гъвкава възможност за общо управление още от самото начало на интеграцията в новото жилище; потребителят винаги има свободата да промени критериите за използването на двата енергоизточника;
 • компактни и лесни за интегриране в жилищното пространство в сравнение с традиционните климатизатори; наличие на един външен термопомпен модул за по-лесно разполагане и интегриране в прилежащите пространства на жилището, запазвайки естетиката на сградните фасади и осигурявайки повече жилищно пространство от общата площ на сграда;
 • налични решения „всичко в едно“, като цялата система се позиционира в компактен инсталационен шкаф, осигуряващ лесен достъп и управление;
 • при реновации – изключително практични при подмяна на стара неефективна инсталация, без необходимост от основен ремонт – например, хибридният уред може просто да замени стар газов котел, което ще повиши енергийния клас на жилището и съответно ще увеличи неговата стойност.
Хибридна термопомпа MAGIS COMBO V2 се характеризират с най-съвременната технология, която съчетава поне два различни енергийни източника.

Новата хибридна термопомпа Magis Combo V2 от Immergas топли, охлажда и подгрява гореща вода с интегриран кондензен блок, проектиран да покрие и най-високите натоварвания поради различните мощности (от 4 до 16 kW), в които моделът се предлага. Хибридна термопомпа Magis Combo V2 е налична в еднофазна версия за моделите 4, 6 и 9 kW (с хладилен газ R32) и в еднофазни и трифазни версии за модели с мощност 12, 14 и 16 kW (с хладилен агент R410A).

Благодарение на на своята висока енергийна ефективност, хибридна термопомпа MAGIS COMBO V2 позволява значителни спестявания на енергия. Със своите компактни размери хибридната термопомпа е особено подходяща за нови жилища, изградени съгласно високите критерии за изолация и е отлично решение при подмяна на стари котли на средно и високотемпературни системи, като температурата ѝ за отопление може да достигне до 80°C.

Системата има две версии:

 • Magis Combo V2 (версия комби) – последователното свързване на предварително подгрята вода от обемен бойлер прави възможно да добавите слънчева енергия за производството на битова гореща вода. Комплектът със соларен термосензор е опция.
 • Magis Combo Plus V2 (версия само за отопление) – вътрешният блок е проектиран за комбиниране с външен обемен бойлер (допълнителен), за да може да задоволи голямо потребление на битова гореща вода. Изключително подходящ при големи имоти, с необходимост от голяма консумация на вода от няколко източника едновременно поради възможността за присъединяването на допълнителен обемен бойлер. Голямото предимство на версията Plus e,че и подгряването на водата става, освен чрез газовия модул, също и чрез термопомпения агрегат, използващ възобновяеми източници на енергия, т.е. подгряването на водата може да се осъществи както на газ, така и на електричество – за осигуряването на още по-голям комфорт.
MAGIS COMBO V2 – НОВА ХИБРИДНА ТЕРМОПОМПА ЗА ЕФЕКТИВНА КЛИМАТИЗАЦИЯ, КОМФОРТ И ЕНЕРГИЙНА УСТОЙЧИВОСТ ОТ IMMERGAS

По-висока стойност на недвижимия имот

Хибридна термопомпа MAGIS COMBO V2 позволява постигането на много висок енергиен клас в нови жилища, както и подобряването на енергийния клас на по-стари съществуващи сгради. Това позволява стойността за квадратен метър на жилището да се увеличи.

Решение, което спестява пространство

Със своята компактност Magis Combo предоставя предимства от гледна точка на монтаж и необходимо пространство. Magis Combo Plus V2 (с помощта на специфични аксесоари) може да бъде вграден в Solar Container Combo (инсталационно табло) или да бъде комбиниран с новата система Super Trio, като и двете са разположени в табла за вграждане (Container за Super Trio), както и на закрито в специално инсталационно табло (Domus Container за Super Trio).

Оптимизация на консумацията на електричество

Подходящ за комбинация с фотоволтаични системи, които дават възможност за използването на предимствата на безплатната енергия от слънцето, като по този начин се осигуряват още повече спестявания, по най-екологичния начин.

Подходящ за комбинация с фотоволтаични системи, които дават възможност за използването на предимствата на безплатната енергия от слънцето, като по този начин се осигуряват още повече спестявания, по най-екологичния начин.

Защита от замръзване

Хибридното сплит решение Magis Combo V2 е изключително подходящо за проектирането на системи в много студени зони. За инсталирането са необходими квалифицирани монтажници с F-GAS сертификация, които да направят връзките между външния и вътрешния модул.

Вградена интелигентна електроника

В Magis Combo V2 кондензният котел и термопомпата работят заедно, за да понижат консумацията с до 40%. Управлението задава приоритет на вътрешния блок или на термопомпата, въз основа на външните климатични условия и заявките към инсталацията, за да се гарантира през всеки сезон използването на енергия от възобновяеми източници.

Основни характеристики – вътрешен блок

 • топлообменник R32/вода със 72 пластини за модели 4, 6, и 9 kW;
 • топлообменник R410A/вода със 72 пластини за модели 12, 14 и 16 kW;
 • газов кондензационен модул от неръждаема стомана;
 • разширителен съд 10 литра;
 • флусостат, който да активира термопомпата, само ако скоростта на водния поток е достатъчна;
 • хидравлична група за термопомпения кръг – циркулационна помпа с напор 7 mН2О и ниска консумация (във версията Plus може да управлява и режима за подгрев на БГВ);
 • хидравлична група за кръга на вградения кондензен модул – циркулационна помпа с ниска консумация и напор 7 mН2О;
 • нов контролер с подготовка за управление на 3 зони – една директна и две със смесителни вентили;
 • системен контролер (опция) за управление на система с повече зони;
 • стандартни спирателни кран-филтър ¾” на водния кръг за модели 4, 6, и 9 kW; стандартни спирателни кран-филтър „Y” 1″ на водния кръг за модели 12, 14 и 16.
Основни характеристики вътрешен блок - Magis Combo V2
MAGIS COMBO V2 – основни характеристики на външното тяло

Основни характеристики външно тяло (audax pro v2)

 • инверторен винтов компресор;
 • зареден с хладилен агент GAS R32 за модели 4, 6, и 9 kW; зареден с хладилен агент Gas R410A за модели 12, 14 и 16 kW;
 • спирателни кранове за R32, като стандарт за модели 4, 6, и 9 kW; спирателни кранове за R410A, като стандарт за модели 12, 14 и 16 kW
 • оребрен въздушен топлообменник (с единичен вентилатор);
 • електронен дроселиращ вентил, двупътен;
 • 4-пътен вентил за обръщане на цикъла;
 • функция за отопление и охлаждане (реверсивна);
 • възможност за монтаж на открито, без защита.
Примерен монтаж на Magis Combo v2
Примерен монтаж на magic combo plus в Super trio за система с директна и смесена зона
Пример за монтаж на Magis Como Plus V2
Технически характеристикиМерни единициMagis Combo 4 V2Magis Combo 6 V2Magis Combo 9 V2
Код3.0306093.0306113.030613
Енергиен клас за отопление при 35°CА+++A+++A+++
Енергиен клас за отопление при 55°CA++A++A++
Енергиен клас БГВ/профил товарA/XLA/XLA/XL
Количество хладилен агент (R32)g1,2001,2001,400
Мощност за отопление (системна вода 35°C)kW4,406,009,00
Мощност за отопление (системна вода 45°C)kW4,205,408,60
Мощност за отопление (системна вода 55°C)kW3,904,808,00
Температурен диапазон на дебит (отопление)°C20 – 6520 – 6520 – 65
Температурен диапазон на външен въздух (отопление)°C-25/35-25/35-25/35
СОР (системна вода 35°C)5,204,924,81
СОР (системна вода 45°C)3,853,583,69
СОР (системна вода 55°C)2,952,652,93
Мощност за охлаждане (системна вода 18°C)kW5,006,508,70
Мощност за охлаждане (системна вода 7°C)kW3,604,706,50
Температурен диапазон на дебит (охлаждане)°C5 – 255 – 255 – 25
Температурен диапазон на вън ден въздух (охлаждане)°C10/4610/4610/46
ЕЕR (системна вода 18°C)4,594,424,12
ЕER (системна вода 7°C)3,243,263,33
Електрическо захранванеV – HZ230 – 50230 – 50230 – 50
Максимална консумирана мощностW2,1002,9004,300
Tегло на външен кондензен модул (празен)kg46,546,573,0

Данни, отнасящи се за вътрешен модул

Консумирана мощност от помпа (кръг на кондензен блок)W606060
Консумирана мощност от помпа (кръг на хладилен агент)W757575
Максимална термична мощност (в режим БГВ)kW28,128,128,1
Максимална термична мощност (в режим отопление)kW24,924,924,9
Минимална термична мощностkW5,15,15,1
Максимална топлинна мощност (в режим БГВ)kW27,327,327,3
Максимална топлинна мощност (в режим отопление)kW24,024,024,0
Минимална топлинна мощностkW4,84,84,8
Ефективност при номинална топлинна мощност (80/60°C)%96,296,296,2
Ефективност при 30% натоварване (80/60°C)%98,498,498,4
Ефективност при номинална топлинна мощност (40/30°С)%106,8106,8106,8
Ефективност при 30% натоварване (40/30 °C)%106,1106,1106,1
Температурен диапазон за отопление°C20 – 8020 – 8020 – 80
NOx клас666
Дебит на БГВ при непрекъсната робота (△t 30°C)I/мин.13,113,113,1
Обем, на разширителен съд за отопление, номинален (реален)I10 (8,3)10 (8,3)10 (8,3)
Макс, налягане на кръга на отоплениеbar333
ВодосъдържаниеI2,82,82,8
Тегло (празен)kg55,855,855,8

Отнася се до следните условия:

Среда  Отопление (°С) Охлаждане (°C)
Т системна вода (Вр/П) – въздух (DBT/WBT)30/35 – 7/623/18 – 35 (DBT)
Т системна вода (Вр/П) – въздух (DBT/WBT)40/45 – 7/612/7 – 35 (DBT)
Технически характеристикиМерни
единици
Magis Combo 4
Plus V2
Magis Combo 6
Plus V2
Magis Combo
Код N.G.N.G.3 0306153.0306173 030619
Енергиен клас за отопление при 35°СA+++A+++A+++
Енергиен клас за отопление при 55°CA++A++A++
Количество хладилен агент (R32)g1,2001,2001,400
Мощност за отопление (системна вода 35°C)kW4,406,009,00
Мощност за отопление (системна вода 45°C)kW4,205,408,60
Мощност за отопление (системна вода 55°C)kW3,904,808,00
Температурен диапазон на дебит (отопление)°C20 – 6520 – 6520 – 65
Температурен диапазон на вън. въздух (отопление)°C-25/35-25/35-25/35
СОР (системна вода 35°C)5,204,924,81
СОР (системна вода 45°С)3,853,583,69
СОР (системна вода 55°С)2,952,652,93
Мощност за охлаждане (системна вода 18°C)kW5,006,508,70
Мощност за охлаждане (системна вода 7°C)kW3,604,706,50
Температурен диапазон на дебит (охлаждане)°C5 – 255 – 255 – 25
Температурен диапазон на вън. въздух (охлаждане)°C10/4610/4610/46
EER (системна вода 18°C)4,594,424,12
ЕЕR (системна вода 7°С)3,243,263,33
Електрическо захранванеV-Hz230 – 50230 – 50230 – 50
Максимална консумирана мощностW2,1002,9004,300
Тегло на външен кондензен модул (празен)kg46,546,573,0

Данни, отнасящи се за вътрешен модул

Консумирана мощност от помпа (кръг газов кондензен модул)W606060
Консумирана мощност от помпа (кръг на хладилен агент)W757575
Максимална термична мощност (в режим БГВ)kW28,128,128,1
Максимална термична мощност (в режим отопление)kW24,924,924,9
Минимална термична мощностkW5,15,15,1
Максимална топлинна мощност (в режим БГВ)kW27,327,327,3
Максимална топлинна мощност (в режим отопление)kW24,024,024,0
Минимална топлинна мощностkW4,84,84,8
Ефективност при номинална топлинна мощност (80/60°С)%96,296,296,2
Ефективност при 30% натоварване (80/60°C)%98,498,498,4
Ефективност при номинална топлинна мощност (40/30°C)%106,8106,8106,8
Ефективност при 30% натоварване (40/30°С)%106,1106,1106,1
Температурен диапазон на флуид (отопление)°С20 – 8020 – 8020 – 80
NOx клас666
Обем на разширителен съд за отопление (реален)I10 (8,3)10 (8.3)10 (8,3)
Макс. налягане на кръг. отоплениеbar333
ВодосъдържаниеI2,52,52,5
Тегло (празен)kg55,055,055,0

Отнася се до следните условия:

СредаОтопление (°С)Охлаждане (°C)
Т системна вода (Вр/П) – въздух (DBT/WBT)30/35 – 7/623/18 – 35 (DBT)
Т системна вода (Вр/П) – въздух (DBT/WBT)40/45 – 7/612/7 – 35 (DBT)

За допълнителна информация погледнете техническата спецификация.

Технически характеристикиМерни единициMagis Combo 12 V2Magis Combo
 14 V2
Magis Combo
 16 V2
Код N.G.3,0308193,0308203,030821
Енергиен клас за отопление при 35°CА+++A+++A++
Енергиен клас за отопление при 55°CА+A+A+
Код на инсталационен шаблон2,0168912,0168912,016891
Количество хладилен агент (R410А)g2,9802,9802,980
Ограничение на дължината на тръбата за хладилен агентm505050
Мощност за отопление (системна вода 35°C)kW12,0014,0016,00
Мощност за отопление (системна вода 45°C)kW11,5013,0015,30
Мощност за отопление (системна вода 55°C)kW11,0112,4514,60
Температурен диапазон на дебит (отопление)°C20 – 5520 – 5520 – 55
Температурен диапазон на вън. въздух (отопление)°C-25/35-25/35-25/35
СОР (системна вода 35°C)4,634,444,26
СОР (системна вода 45°C)3,563,473,37
СОР (системна вода 55°C)2,872,802,74
Мощност за охлаждане (системна вода 18°C)kW12,0014,0015,00
Мощност за охлаждане (системна вода 7°C)kW9,0010,5011,20
Температурен диапазон на дебит (охлаждане)°C5 – 255 – 255 – 25
Температурен джзпозон на вън. въздух (охлаждане)°C10/4610/4610/46
ЕЕR (системна вода 18°C)3,873,683,62
ЕЕR (системна вода 7°С)2,902,802,80
Електрическо захранванеW6,1606,9308,190
Максимална консумирана мощностV-HZ230 – 50230 – 50230 – 50
Тегло на външен кондензен модул (празен)kg100100100

Данни, отнасящи се за вътрешен модул

Консумирана мощност от помпа (кръг газов кондензен модул)W656565
Консумирана мощност от помпа (кръг на хладилен агент)W757575
Максимална термична мощност (в режим БГВ)kW (kcal/h)32,8 (28,227)32,8 (28,227)32,8 (28,227)
Минимална термична мощностkW (kcal/h)5,5 (4,757)5,5 (4,757)5,5 (4,757)
Максимална топлинна мощност (в режим БГВ)kW (kcal/h)32,0 (27,52)