Без категория

Газов котел VICTRIX PRO ErP – комфортът среща технологията

IMMERGAS представя: газов котел VICTRIX PRO ErP – комфортът среща технологията

Висока топлинна мощност, ефективност и широк модулационен обхват от 10 до 100%

Модулацията и голямата топлинна мощност правят газовия котел VICTRIX PRO ErP идеално решение за централни отоплителни системи в жилищни и обществени сгради. Благодарение на компактните си размери VICTRIX PRO ErP е подходящ и за самостоятелни жилища. Всички модели от серията са с възможност за вътрешно или външно инсталиране в частично защитени помещения. IMMERGAS предлага и специални свободно стоящи монтажни стойки, които значително улесняват монтирането на котлите, особено в малки помещения. Гамата на газов котел VICTRIX PRO ErP предоставя възможност за инсталиране на до 5 котела в каскадна схема, което заедно с широкия модулационен обхват от 10 до 100% и възможността за включване на възобновяеми енергийни източници, като соларна инсталация или термопомпа. VICTRIX PRO ErP са перфектното решение при необходимост от увеличаване на ефективността на съществуващи инсталации или при изграждането на нови такива. Наименованието на всеки модел от серията индикира максималната топлинна мощност на котела при температурен режим на топлоносителя 50/30 ° С

Гамата включва 5 модела газов котел с различни мощности:

  • VICTRIX PRO 35 2ErP
  • VICTRIX PRO 55 2ErP
  • VICTRIX PRO 80 2ErP
  • VICTRIX PRO 100 2ErP
  • VICTRIX PRO 120 2ErP
IMMERGAS представя: газов котел VICTRIX PRO ErP

Инсталация в жилищна сграда на газов котел VICTIX PRO

Газов котел VICTRIX PRO

Газов котел VICTRIX PRO

VICTRIX PRO ЕrP

ШИРОК ОБХВАТ

от 35 kW до 120 kW

 

НАМАЛЕНА КОНСУМАЦИЯ

много висок обхват на модулация до 1 ÷ 10

 

КАСКАДНА ИНСТАЛАЦИЯ ДО 5 КОЛЕЛА

ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО ИНСТАЛИРАНЕ

ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

ТЕХНОЛОГИЯТА – ВПОДКРЕПА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

За да предостави на професионалистите цялата необходима информация, с цел да се възползват максимално от предимствата на серията VICTRIX PRO ErP, Immergasразполага с технически екип, който е на разположение да предостави насоки или правила за проектиранеи оформление на хидравлични и електрически инсталационни схеми.

За повече информация, моля, свържете се с АМАКС ГАЗ, изключителен представител и сервиз на IMMERGAS в България.

НОВ КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ

Декоративният капак с вертикално плъзгане предпазва дисплея и контролното табло. Управлението на котела е удобно за потребителя благодарение на опростени бутони и дисплей със задно осветяване.

Газов котел VICTRIX PRO - модул за регулиране

Газов котел VICTRIX PRO – модул за регулиране

ВИСОКА СЕЗОННА ЕФЕКТИВНОСТ

Модулационният обхват 1:10 прави възможно оптимизирането на функцията на генератора дори при понижени изисквания за отопление (например през междинните сезони или в случаите на системи с няколко отоплителни зони).

ЦЯЛОСТНА ГАМА ОТ ОПЦИОНАЛНИ АКСЕСОАРИ

С газов котел VICTRIX PRO Erинсталаторът и проектантът могат да се възползват от всички опции за завършване на централната отоплителна система от хидравличните компоненти, терморегулиращите устройства, димоходните системи до кондензационните неутрализатори.

МОДУЛНА ИНСТАЛАЦИЯ

Широка гама от аксесоари за димоотвеждане и хидравлично свързване позволява инсталирането на VICTRIX PRO ErP в каскадна група до 5 котела, и достигането на обща енергийна мощност до 600 kW.

Газов котел VICTRIX PRO ErP в каскадна група до 5 котела, и достигането на обща енергийна мощност до 600 kW.

Газов котел VICTRIX PRO ErP в каскадна група до 5 котела, и достигането на обща енергийна мощност до 600 kW.

ИНСТАЛИРАНЕ НА ПОДДЪРЖАЩА РАМКА

VICTRIX PRO ErP може да бъде монтиран на носеща модулна рамка (конструкция), както самостоятелно, така и в каскадно свързване на до 5 котела, подредени линейно един до друг или подредени „гръб/гръб“ в случай на пространствени ограничения. Рамките са снабдени с носеща конзола за хидравличните колектори и може да бъде закрепена към стената или пода със специални анкерни болтове. Рамките също така са подходящи и за външна инсталация.

ИДЕАЛНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ВЪНШНИ ИНСТАЛАЦИИ

Благодарение на високото ниво на електрозащита IPX5D и обработването на рамката чрез катафореза, VICTRIX PRO Erможе да се инсталира и на открито.

КОНДЕНЗЕН МОДУЛ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАН

КОНДЕНЗЕН МОДУЛ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАН

ГОРИВНА СИСТЕМА С ПЪЛНО ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕСВАНЕ

Изследванията и разработките на IMMERGAS в областта на горивната система позволяват на VICTRIX PRO ErP да постигне изключително широк модулационен диапазон от 10 до 100% от отоплителната мощност (валидно за цялата серия). Освен това генераторите могат да функционират, както с природен газ, така и с пропан-бутан.

ИНТЕГРИРАН СИФОН ЗА ДРЕНИРАНЕ НА КОНДЕНЗ

Специалният сифон, вграден в котела, събира кондензатаи осигурява редовен дренаж, без да поврежда полипропиленовия маркуч, свързан към него.

КОНДЕНЗЕН МОДУЛ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

VICTRIX PRO ErP е снабден с кондензни модули от неръждаема стомана (за версиите VICTRIX PRO ERP 35 и 55 1 – изотермични с корпус от композитен материал).

При монтаж на VICTRIX PRO ErP към съществуващи стари инсталации е изключително важно компонентите на отоплителната системада бъдат добре почистени от корозия.  Съществено значение е да се използва почистващ агент и инхибитор, за да се предпази отоплителната система (тръби, топлообменник и т.н.).

VICTRIX PRO ErP да постигне изключително широк модулационен диапазон от 10 до 100% от отоплителната мощност

VICTRIX PRO ErP да постигне изключително широк модулационен диапазон от 10 до 100% от отоплителната мощност

От външната страна на генератора, киселинният кондензат трябва да се изхвърлят съгласно действащата нормативна уредба.

НИСКИ ЕМИСИИ НА NOxИ CO ЗАМЪРСИТЕЛИ

Серията газов котел VICTRIX PRO ErP принадлежи към клас 5 – най-екологичният клас, спрямо европейските стандарти, което го прави отличен избор за инсталиране всгради, които изискват висока енергийна ефективност и ниско влияние върху околната среда.

ОПТИМАЛЕН КОНТРОЛ НА НАСТРОЙКАТА НА ТЕМПЕРАТУРАТА

Включването на две NTC сонди гарантират оптимален контрол натемпература.

ПРОИЗВОДСТВОТО НА БГВ Е ИНТЕГРИРАНО И СЪС СОЛАРНИ СИСТЕМИ

Както индивидуалните котли VICTRIX PRO ErP, така и инсталациите с каскадно свързване могат да се комбинират със соларните системи на IMMERGAS за производство на битова гореща вода, и по-специално обемни бойлери с вместимост 200, 300, 500, 1000, 1500 и 2000 литра.

IMMERGAS за производство на битова гореща вода, и по-специално обемни бойлери с вместимост 200, 300, 500, 1000, 1500 и 2000 литра.

IMMERGAS за производство на битова гореща вода, и по-специално обемни бойлери с вместимост 200, 300, 500, 1000, 1500 и 2000 литра.

ЛЕСНО УПРАВЛЕНИЕ НА КАСКАДНИ ИНСТАЛАЦИИ И КОНТРОЛ НА СОЛАРНИ СИСТЕМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БГВ

Каскадният и зонален регулатор прави възможно управлението, контрола и програмирането на последователността от операции на свързаните котли, решаването кой котел да стартира, необходимият изход и последователността на работа, в зависимост от потребностите на отоплителната система.

Чрез специални контролни сонди, каскадният регулатор служи и за лесно управление на соларна система за производство на БГВ.

Чрез специални контролни сонди, каскадният регулатор служи и за лесно управление на соларна система за производство на БГВ.

ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ НА ОТОПЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА

За системи, в които дистанционното управление е желана характеристика, IMMERGAS предлагат комплект за комуникация за дистанционно управление чрез свързване с Ethernet или с рутер/модем и ADSL линия.

Контролер за IMMERGAS за VICTRIX PRO

Контролер за IMMERGAS за VICTRIX PRO

GSM / GPRS връзка

Ако не е налице ADSL линия, възможно е да свържете дистанционното към рутер (модем със SIM карта който работи като GSM рутер – не се предлага от IMMERGAS), чрез който може да се осъществи връзка за мониторинг и контрол на генараторите от котелната система.

Повече за VICTRIX PRO ЕrP може да видите тук.

За въпроси и консултации, моля, свържете се с Amax Gasизключителен представител на Immergas в България.