Без категория

IMMERGAS представя: хибридна система TRIO ErP – едно решение, много енергийни алтернативи

IMMERGAS представя: хибридна система TRIO ErP – едно решение, много енергийни алтернативи

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ГЪВКАВОСТ, ЗА КОНФИГУРАЦИЯ НА 4 ВИДА КОМПАКТНИ ХИБРИДНИ СИСТЕМИ

Транспонирането на Директивите в България за ErP, енергийните характеристики на сградите и възобновяеми енергийни източници, подчертава необходимостта от системни решения, които могат да увеличат делът на използване на енергия от възобновяеми източници, като същевременно повишат и равнището на енергийна ефективност в бита.

Хибридна система TRIO ErP - изключителна гъвкавост за конфигурация на 4 вида компактни хибридни системи. Компактност и ефективност в едно.

Хибридна система TRIO ErP – изключителна гъвкавост за конфигурация на 4 вида компактни хибридни системи. Компактност и ефективност в едно.

При изграждането на системите за ОВиК в новите сгради и при модернизирането на съществуващите, вече има изискване за използване на все по-голям дял на енергия от възобновяеми енергийни източници. Настоящата законодателна рамка насочва към използването на интегрирани системи, където газовият котел не винаги е възможен топлогенератор.

Днес, на вътрешния пазар, вече се предлагат отоплителни и охладителни системи, които се основават на решения без използване на природен газ. В новите сгради, това дава възможност на строителните предприемачи да избегнат разходите, свързани с изграждане на сградни газови инсталации.

За удовлетворяване на търсенето на интегрирани решения с висок дял на възобновяеми източници Immergas представя хибридна система TRIO ErP. Специалната “мултиенергийна” гама от Immergas има за цел максимално да улесни проектантите, клиентите и инсталаторите при избора им на решение за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода, като същевременно гарантира висока степен на гъвкавост при монтажа и покриване на изискванията на нормативите.

ПОКРИВАНЕ НА КОНСУМАЦИЯТА НА ЕНЕРГИЯ ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ

За жилища, компактните хибридни системи на Immergas, напълно отговарят на степента на съответствие на енергийната ефективност, изисквана от новите регулации, както и значително намаляват разходите за енергия и повишават комфорта при зимни и летни условия.

С особената си гъвкавост TRIO ErP позволява избор на това коя технология да се използва в зависимост от сградата, техническите пространства и типа възобновяеми енергийни източници, които са на разположение.

Хибридна система с особената си гъвкавост TRIO ErP позволява избор на това коя технология да се използва в зависимост от сградата, техническите пространства и типа възобновяеми енергийни източници, които са на разположение.

Хибридна система с особената си гъвкавост TRIO ErP позволява избор на това коя технология да се използва в зависимост от сградата, техническите пространства и типа възобновяеми енергийни източници, които са на разположение.

ОТОПЛЕНИЕ ПРЕЗ ЗИМАТА, ОХЛАЖДАНЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО И ТОПЛА ВОДА ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

TRIO ErP е многофункционална хибридна система, предназначена да съчетае различни енергийни източници и да създаде компактни хибридни системи с голяма гъвкавост, предлагайки повече решения за новопостроените сгради.

Системата е проектирана за интегриране с кондензни котли, термопомпи въздух-вода, термосолари и фотоволтаични системи: по този начин можете да реализирате 4 различни решения за уреда и да се адаптирате към наличните енергийни източници.

TRIO ErP се предлага в две версии – за жилища с двузонови инсталации и за жилища с еднозонови инсталации. TRIO ErP се състои от:

 • • Неръждаем бойлер за БГВ – 160 литра с две серпентини. Енергиен клас C
 • • Електронно табло с интегриран управляващ контролер чрез дистанционното управление, което е включено в комплекта, за терморегулиране на една зона (клас VI)
 • • Хидравлична разпределителна група с 2 зони (една директна и една смесена) за TRIO V2 и с 1 зона (една директна) за TRIO MONO V2, състояща се от:
 • • Хидравличен колектор
 • • 1 трипътен превключващ вентил
 • • 1 трипътен смесителен вентил
 • • 2 електронни помпи с ниска консумация за TRIO V2 и 1 електронна помпа с ниска консумация за TRIO MONO V2
 • • Разширителен съд за БГВ – 8 литра
 • • Предпазен клапан за БГВ – 8 бара
 • • Смесителен термовентил

Различните компоненти са подходящо изолирани, за да се предотвратят топлинните загуби при отопление и образуване на конденз по време на охлаждането.

Хибридна система TRIO ErP

Хибридна система TRIO ErP

ЧЕТИРИ СИСТЕМИ СА ВЪЗМОЖНИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ С TRIO ErP

Благодарение на своята гъвкавост TRIO ErP, предлага 4 конфигурации, които са съвместими и с фотоволтаични и соларни системи.

СИСТЕМА COMBI – с комбинирани кондензационни газови котли VICTRIX 28/35 kW TT, VICTRIX TERA 28/32 и тремопомпа AUDAX TOP 6/8/12

СИСТЕМА PLUS – само с отоплителен кондензационен газов котел VICTRIX TERA 24 PLUS и хидравлична термопомпа AUDAX TOP 6/8/12

СИСТЕМА BASE (БЕЗ ГАЗ) – без газ, с термопомпа AUDAX TOP 6/8/12

СИСТЕМА PRO (БЕЗ ГАЗ) – без газ, със сплит термопомпа MAGIS PRO 5/8/10 ErP

ДИСТАНЦИОНЕН КОНТРОЛЕР

Контролният панел, доставян с TRIO ErP, е снабден с голям дисплей за лесно четене на показанията и ви позволява да управлявате дистанционно системата, да контролирате различните системни уреди и да наблюдавате температурата и влажността в дадена зона.

Основните функции за регулиране и контрол са:

 • • определяне на работата за всяка отделна зона, избирайки: само Отопление; Отопление/ Охлаждане; Отопление/Охлаждане с изсушаване; само Охлаждане; Охлаждане с изсушаване
 • • възможност за задаване на климатичната крива за всяка зона
 • • изчисляване на COP – за работата на AUDAX TOP ErP
 • • възможност да се задържи AUDAX TOP ErP в експлоатация дори по време на работа на котела (PLUS и COMBI системи)
ДИСТАНЦИОНЕН КОНТРОЛЕРКонтролният панел, доставян с TRIO ErP, е снабден с голям дисплей за лесно четене на показанията и ви позволява да управлявате дистанционно системата, да контролирате различните системни уреди и да наблюдавате температурата и влажността в дадена зона.

ДИСТАНЦИОНЕН КОНТРОЛЕР Контролният панел, доставян с TRIO ErP, е снабден с голям дисплей за лесно четене на показанията и ви позволява да управлявате дистанционно системата, да контролирате различните системни уреди и да наблюдавате температурата и влажността в дадена зона.

КОМПАКТНОСТ И ГЪВКАВОСТ ПРИ МОНТАЖА

TRIO ErP предлага компактността на хидравлична група в малки пространства: той може да бъде монтиран в SOLAR CONTAINER, вграден в стената на сградата или вътре в помещението в инсталационното табло DOMUS CONTAINER.

SOLAR Container

Инсталационното табло SOLAR CONTAINER е първият от основните компоненти, от които се създават вградените системи TRIO ErP. Помества основните компоненти (с изключение на термопомпата AUDAX TOP ErP и външното тяло на MAGIS PRO ErP.)

То може да бъде поръчано и инсталирано по време на изграждането на сградата и да осигури на инсталатора цялата системна подредба и свръзки за последващия монтаж на топлогенераторите, хидравличните компоненти и евентуалните димоотводи. Осигуреният достъп отпред на таблото, позволява цялостната поддръжка на системата.

КОМПАКТНОСТ И ГЪВКАВОСТ ПРИ МОНТАЖАTRIO ErP предлага компактността на хидравлична група в малки пространства: той може да бъде монтиран в SOLAR CONTAINER, вграден в стената на сградата или вътре в помещението в инсталационното табло DOMUS CONTAINER.

КОМПАКТНОСТ И ГЪВКАВОСТ ПРИ МОНТАЖА TRIO ErP предлага компактността на хидравлична група в малки пространства: той може да бъде монтиран в SOLAR CONTAINER, вграден в стената на сградата или вътре в помещението в инсталационното табло DOMUS CONTAINER.

DOMUS Container

Инсталационното табло DOMUS CONTAINER е първият от основните компоненти, от които се създават системите TRIO ErP за вътрешен монтаж. Помества основните компоненти (с изключение на термопомпата AUDAX TOP ErP и външното тяло на MAGIS PRO ErP).

Лесно се адаптира към всяка стая в дома, осигурява свръзките за последващ монтаж на топлогенераторите, на хидравлични компоненти и евентуалните димоотводи. Предният отвор позволява цялостна поддръжка на системата.

Инсталационното табло DOMUS CONTAINER е първият от основните компоненти, от които се създават системите TRIO ErP за вътрешен монтаж. Помества основните компоненти (с изключение на термопомпата AUDAX TOP ErP и външното тяло на MAGIS PRO ErP).

Инсталационното табло DOMUS CONTAINER е първият от основните компоненти, от които се създават системите TRIO ErP за вътрешен монтаж. Помества основните компоненти (с изключение на термопомпата AUDAX TOP ErP и външното тяло на MAGIS PRO ErP).