Без категория

IMMERGAS представя: Индустриален газов котелARES Tec ErP – много решения един котел

IMMERGAS представя: ARES Tec ErP – много решения в един газов котел

Мултифункционалност, висока надеждност и възможност за модулация от 150 до 7000 kW – интелигентна ефективност с много приложения

Модулният индустриален газов котел за високо енергийни системи ARES Tec ЕrP е идеалният избор за отопление и производство на БГВ при сгради с голям обем на консумация – жилищни блокове, промишлени сгради, търговски центрове, училища, болници и други.

Индустриална система за училище, където се използва индустриалния газов котел Ares Tec

Индустриална система за училище, където се използва индустриален газов котел Ares Tec

Електрическата защита – клас IPX5D и антизамръзваща система до -15°C позволяват външно инсталиране, дори и под открито небе. Отвеждането на димните газове може да се позиционира от три страни при всички модели. При моделите ARES Tec ErP 150-350, присъединяването към хидравличните и газови връзки е възможно от две срещуположни страни.

Специалният дизайн на модулите на ARES Tec ЕrP

Специалният дизайн на модулите на ARES Tec ЕrP

Индустриален газов котел Ares Tec

Индустриален газов котел Ares Tec

Специалният дизайн на модулите на ARES Tec ЕrP има за цел да подпомогне работата на проектанти и монтажници, при изграждането на отоплителни централи за инсталации с висока мощност. В действителност ARES Tec ЕrP е идеалното решение за осигуряване на висока производителност, надеждност и непрекъснатост на процеса, дори и при критични условия на работа.

Гамата газови котли ARES Tec ЕrP от IMMERGAS е проектирана за изграждане на системи от 150 до 7000 kW, благодарение на възможността за електронно управление на до 8 котела в каскадно свързване. Серията се състои от 10 модела, всеки от които е съставен от различни независими горивни модула (от 3 до 8), които се управляват от общ електронен контролер. Всеки един модул е с възможност за модулация от 12 до 50 кW (за моделите до 350 kW) и от 22 до 108 kW (за моделите от 440 до 900 kW). Иновативната конструктивна технология предоставя възможност за реализирането на изключителен модулационен диапазон на мощността на отделните модели:

ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ

Тази уникална конструктивна характеристика дава голяма възможност за модулация, позволявайки изключително висока сезонна ефективност (η> 93 + 2; log Pn).

За по-голямата част от периода на отопление, средно котелът работи с намалено натоварване за удовлетворяване на 50% от топлинните нужди на отоплителната инсталацията, като работи добре дори и под 30% от номиналната си мощност. ARES Tec ЕrP адаптира мощността си в реално време, спрямо текущите нужди, благодарение на модулиращата помпа и на ниското си водосъдържание, което намалява консумацията на енергия.

Чрез използването на доппълнителни клас А електронни помпи с променлива скорост, се увеличава производството на кондензата и следователно се постига бърза възвръщаемост на инвестицията.

ГЪВКАВОСТ ПРИ МОНТАЖА, ДОРИ И НА ОТКРИТО

Малките размери на котела, комбинирани с високата мощност, правят ARES Tec ErP идеален в ситуации, при които котелното помещение е малко или трудно достъпно.

Електрическата защита – клас IPX5D и антизамръзваща система до -15°C позволяват външно инсталиране, дори и под открито небе. Отвеждането на димните газове може да се позиционира от три страни при всички модели. При моделите ARES Tec ErP 150-350, присъединяването към хидравличните и газови връзки е възможно от две срещуположни страни.

ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ И НАДЕЖДНОСТ

Електронното управление в панела на котела е проектирано с функция за аварийно задействане, за да осигури работата на котела, дори ако дефектира някой от модулите. Преминавайки в този авариен режим, управлението ще изисква едновременната работа на максимален брой налични модули, за да постигнете винаги максимална възможна производителност.Възможно е и електронното управление на до 8 котела в каскадно свързване, чрез използването на допълнителен контролер и прилагането на WEB интерфейсна платка ще позволи на системата дистанционна настройка, управление и контрол.

БЕЗШУМНА РАБОТА

Въпреки достиганите високи мощности, иновативната технология на горивната система и на топлообменника от алуминиева сплав, силиции и магнезий, допринасят шумът, при пълна мощност, да е по-нисък от 49dBA.

 
Ограничено въздействие върху околната среда

Горелките са с предварително смесване, лъчисти, модулиращи и работят с постоянно ниво на CO2.

ОГРАНИЧЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Горелките са с предварително смесване, лъчисти, модулиращи и работят с постоянно ниво на CO2. Ето защо те са с намалени емисии на NOx (<31 ppm) и създават ниски загуби в димоходите. ARES Tec ЕrP принадлежи към клас 5 – найекологичният клас, спрямо европейските стандарти.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЕЛЕКТРОННА ТЕХНОЛОГИЯ

Електронното управление и терморегулирането са напълно автоматични и подготвени за работа.

Технология на конструкцията на газовия котел Ares Tec

Технология на конструкцията на газовия котел Ares Tec

ТЕХНОЛОГИЯ НА КОНСТРУКЦИЯТА

ARES Tec ЕrP се състои от ляти термични топлообменни елементи от алуминиево/силициево/магнезиева сплав, работещи едновременно за пълно изгаряне. Тази сплав осигурява висока устойчивост на корозия от киселинен конденз.

ТЕРМИЧЕН ЕЛЕМЕНТ (МОДУЛ)

От страната на отвеждане на димните газове, посредством гъсто разположените конични елементи е създадена огромна топлообменна повърхност. Всеки термичен елемент е снабден с :

 • • Лъчиста премикс модулационна горелка
 • • Двустепенен газов модулационен вентил
 • • Електронно запалване с йонизация
 • • NTC сонди за контрол на температурата
 • • Предпазни термостати и наблюдателно стъкло

Дренирането на термичните елементи и димоходите е осъществино от дренажен колектор, изработен от неръждаема стомана и монтиран в основата на котела.

ПЪЛНО СМЕСВАНЕ И БЕЗОПАСНОСТ

Пълно смесване и гарант за безопастност.

Пълното смесване се получава се чрез модулационен вентилатор, на който е монтиран газовият вентил за всяка термична единица.

TGC (Терморегулационен контролер)

управлява работата на ARES Tec ЕrP, както по отношение на модулацията на мощността, съобразно консумацията, така и с компенсация по външна температура. Освен това може да контролира и:

 • • 1 директен отоплителен кръг
 • • 1 отоплителен кръг със смесване
 • • 1 кръг за БГВ с евентуална рециркулация
Системата за терморегулиране на ARES Tec ЕrP е проектирана с две нива, съответстващи на две устройства монтирани в котела: TGC (с дисплей) и GCI. До тях може да се стигне чрез повдигане на водонепропускливия капак, с помощта на пневматичната система с газови амортисьори.

Пълното смесване се получава се чрез модулационен вентилатор, на който е монтиран газовият вентил за всяка термична единица.

Вентилаторът и газовият вентил пряко се управляват от електрониката на всяка горелка и се контролират от котелния терморегулатор TGC.

Лесно управление на индустриалния газов котел Ares Tec

Лесно управление на индустриалния газов котел Ares Tec

Като подсигуряващ контролер на котела, GCI има две основни функции:

 • • При нормална работа управлява модулиращата помпа (аналогов 0-10 V) или обикновена помпа, така също може да изпраща алармени сигнали от разстояние и да наблюдава работата на системата с помощта на система за дистанционно управление (Modbus).
 • • В случай на аварии, които не могат да бъдат „изчистени“ чрез TGC или за спешни операции, той може да активира ARES Tec ЕrP в авариен режим, „заобикаляйки“ TGC контролера и да накара котела да работи на максимална мощност от 50% при температура на подаване, която се задава с помощта на специални електрически резистори, доставени с котела.

Това прави ARES Tec ЕrP двойно-обезопасен котел за гарантирана работа, при постоянно поддържане на активността на всички устройства за сигурност.

ШИРОКА ГАМА ОТ АКСЕСОАРИ

За различните модели са на разположение множество аксесоари за завършването на системата, като например:

 • • Комплект за безопасност с включени хидравличен сепаратор или пластинчат толообменик за оптимално управление на системата.
 • • Пасиватор за киселинен конденз
 • • Комплект за присъединяване на допълнителни системни зони
 • • Комплекти за дрениране на конденз
 • • Комплект за свързване към комин
 • • Предпазно-осигурителни комплекти
 • • Външни табла и други.

Повече за ARES Tec ЕrP може да видите тук: https://amaxgas.com/118-ares-tec-erp

За въпроси и консултации, моля, свържете се с AMAX GAS, изключителен представител на IMMERGAS в България.