Amaxgas

IMMERGAS ОТБЕЛЯЗА 58-ТА СИ ГОДИШНИНА С 8 МИЛИОНА ПРОИЗВЕДЕНИ ГАЗОВИ КОТЛИ

IMMERGAS ОТБЕЛЯЗА 58-ТА СИ ГОДИШНИНА С 8 МИЛИОНА ПРОИЗВЕДЕНИ ГАЗОВИ КОТЛИ

IMMERGAS ОТБЕЛЯЗА 58-ТА СИ ГОДИШНИНА С 8 МИЛИОНА ПРОИЗВЕДЕНИ ГАЗОВИ КОТЛИ, AmaxGasНа 5 февруари 1964 г. в Брешело, Италия една бизнес идея се превръща в реалност с основаването на компанията Immergas, чиято основна цел е проектирана върху осигуряването иновативни решения за климатичен комфорт, ориентирани към устойчивост и енергийна ефективност. Днес компанията, която вече оперира на международния пазар с глобална мрежа от 50 страни и със 1108 служители по целия свят, отбеляза в навечерието на 58-та си годишнина от основаването си и нов производствен рекорд – 8 000 000 произведени газови котли.

Произведеният газов котел под номер 8 000 000 е новият модел Victrix Zeus Superior, с вграден 54-литров обемен бойлер от неръждаема стомана, характеризиращ се с нов дизайн, високи хидравлични показатели, максимална ефективност и екологичен клас 6.

Специалният ден, 5 февруари, съвпада с датата на основаване на компанията от Романо Амадей, Джани Биаки и Джузепе Кара през 1964 г. в италианския град Брешело. Малката работилница, която днес е семейно контролирана международна компания, с производство в Италия, Словакия, Иран и Китай, фокусира усилията си в разработването на най-модерните решения за вътрешния климат, с грижа към околната среда, енергийната ефективност и подобряването живота на хората. Служителите на групата Immerfin, водена от Романо Амадей, са 1108 в целия свят.

„Инвестирахме и продължаваме да инвестираме в процеси и продукти“ – коментира президентът на Immergas Алфредо Амадей – „но в специален ден като днешния, 58-ия рожден ден на Immergas, искаме да благодарим на тези, които за почти шестдесет години позволиха на Immergas да расте и развива нови идеи. Идеи, които са “устойчиви”, не са от днес. Подхождаме с внимание към уважението на ценностите, които са в основата на ESG (екологични, социални и управленски критерии), откакто компанията направи първите си стъпки, когато имаше няколко десетки служители. Днес ние инвестираме в обучение и в нашия изследователски център „Лабораториум“, за да дадем ясен сигнал на пазара: промяната е започнала и ще бъде бърза. Водещата идея, която също е в основата на ESG факторите, е проста: Предприятията са по-склонни да бъдат успешни и да генерират силна възвръщаемост, ако създават стойност за всички заинтересовани страни – служители, клиенти, доставчици и обществото като цяло, включително околната среда – не само за техните собственици. Immergas се движи по тази логика. Компанията е тук и ще бъде тук, дори когато системите за вътрешния климат се развиват към нови хоризонти на устойчивост“, добави Алфредо Амадей.

В централата на Lentigione di Brescello, през двете години, характеризиращи се с пандемията, работната сила се е увеличила: днес има 610 служители. „Миналата година беше много взискателна: започвайки от логистиката и закупуването на суровини, без да забравяме разходите за енергия. Ние сме изправени пред много несигурности, които трябва да посрещнем със сигурност: Immergas работи и инвестира в своите хора, за да остане конкурентоспособна в Италия и в света“, каза още Алфредо Амадей.

Инвестиционният план още през 2022 г. ще поведе групата, която приключи 2020 г. с консолидиран оборот от 283 милиона евро, които са прелюдия за увеличение през 2021 г., към новите граници, също очертани от визията на Европейския съюз за ускорен преход към декарбонизация, фокусиран върху хибридни системи и разработване на решения, позволяващи използването на биогаз и водород, с решения, специално проектирани за домашния климатичен комфорт.

„На крачка от първите 60 години Immergas инвестира в най-високата стойност: развитието на своите хора“, каза в заключение Алфредо Амадей.