Хибридни Системи

Хибридните системи IMMERGAS са идеалното решение за нови жилища с интегрирани системи за отопление, охлаждане и битова гореща вода в съответствие със стандартите на европейските регламенти, относно използването на възобновяеми енергийни източници. Те са проектирани за комбиниране с термопомпи, соларни и фотоволтаични системи, с намалени изисквания към пространството, което ги прави подходящи за малки и големи апартаменти и къщи.

Как работят хибридните системи?

Хибридните системи се характеризират с най-съвременната технология, която съчетава високоефективен газов котел с термопомпа за възобновяема енергия. Те могат да бъдат до 35% по-ефективни от обикновения газов котел, като ви спестяват пари от сметките за енергия на вашия дом и намаляват до минимум общите вредни емисии в атмосферата.

От какво се състои хибридната система?

Хибридната система се състои от комбиниран газов котел, който е монтиран на закрито, заедно с термопомпа, която е разположена отвън. Повечето хибридни котли нямат големи изисквания към пространството и се побират в мястото, заето от стария котел.

Знаете ли, че..?

Всеки киловат електроенергия, използвана от хибридна система, генерира 3 до 4 пъти повече от възобновяемата топлина от външния въздух, което осигурява изключителна енергийна ефективност.

TRIO PLUS V2

Идеален за нови жилища с необходимост от висок санитарен комфорт.
Хидравличен модул за жилища с двузонови инсталации и производство на БГВ (например за подово отопление и радиатори).

* Монтажът на магнитен филтър е задължително условие за заверката на гаранционния срок на уреда до 60 месеца.

3.027830

*Гаранцията и прилежащите условия към нея важат само за уреди, закупени чрез дистрибуторската мрежа на Амакс газ на територията на Република България.

TRIO PLUS V2

Идеален за нови жилища с необходимост от висок санитарен комфорт. TRIO PLUS V2 дава възможност за съчетаване на различни енергийни източници (газов кондензен котел, термопомпа и соларна система), чиито мощности могат да варират в зависимост от особеностите за отопление и охлаждане на жилището и необходимостта от БГВ. Хидравличен модул за жилища с двузонови инсталации и производство на БГВ (например за подово отопление и радиатори).

За да се гарантират добри резултати при експлоатация на термопомпата се съобразете с приложената таблица за мощност при външна температура. ( Може да я откриете в  ДОКУМЕНТАЦИЯ / бутон „МОЩНОСТ и COP/EER“ )
third-img-victrix.jpg
victrix-maior-28-tt-1-erp-victrix-second

Изключителна гъвкавост

TRIO PLUS V2 се формира чрез комбинация между термопомпа AUDAX в три типоразмера с топлинна мощност : 6, 8 или 12 kW и отоплителен кондензен газов котел Victrix Tera Plus с номинална мощност : 24 kW. Обемният 160 литров бойлер интегриран в TRIO PLUS V2 има изводи за заустване на соларна система, която значително увеличава ефективността на системата и допринася за реализиране на по-ниски експлоатационни разходи.

Важно предимство на системата, е че може да се монтира с изключителна гъвкавост:

- благодарение на SOLAR CONTAINER (инсталационно табло за вграждане) системата може да се вгради в строителната конструкция, ако това е предвидено при строежа на сградата.

- благодарение на DOMUS CONTAINER (инсталационно табло) системата може да се монтира на оптимално пространство в техническото помещение.

КОМПАКТНИТЕ ХИБРИДНИ СИСТЕМИ: ОТГОВОР НА НОВИТЕ НОРМАТИВНИ ИЗИСКВАНИЯ

С особената си гъвкавост те позволяват на дизайнера да избере коя технология да използва в зависимост от сградата, техническите пространства и типа възобновяеми енергийни източници, които са на разположение. Гамата представлява хидравлична група, наречена TRIO V2, която позволява реализирането на 4 различни системи, които интегрират стенни котли, моноблок и разделени термопомпи и електрически нагреватели. Като алтернатива има два газови котела MAGIS ErP (стенен и стоящ), които са подготвени, електрически и хидравлично, за свързване с термопомпи.

ПОКРИВАНЕ НА КОНСУМАЦИЯТА НА ЕНЕРГИЯ ОТ ВЕИ

СЕРИОЗНО НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ЗА ЕНЕРГИЯ ПРИ ПОДГРЯВАНЕ НА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА

МАКСИМАЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФОТОВОЛТАИЧНА СИСТЕМА

РАЗГЛЕДАЙТЕ И ОСТАНАЛИТЕ РЕШЕНИЯ

COMBI

с комбинирани кондензни газови котли VICTRIX 28/35 kW TT, Victrix Tera 28/32 и тремопомпа AUDAX 6/8/12

BASE

без газ, с термопомпа AUDAX 6/8/12

PRO

без газ, със сплит термопомпа MAGIS PRO 5/8/10 ErP

ДИСТАНЦИОНЕН КОНТРОЛЕР - В СТАНДАРТНАТА КОМПЛЕКТАЦИЯ

Контролният панел, доставян с TRIO V2, е снабден с голям дисплей за лесно четене на показанията и ви позволява да управлявате дистанционно системата, да контролирате различните системни уреди и да наблюдавате температурата и влажността в дадена зона.

Основните функции  за регулиране и контрол са:

  • •       определяне на работата за всяка отделна зона, избирайки: само Отопление; Отопление/ Охлаждане; Отопление/Охлаждане с изсушаване; само Охлаждане; Охлаждане с изсушаване
  • •       възможност за задаване на климатичната крива за всяка зона
  • •      задаване на бивалентна температура или изчисление на COP, за работата на AUDAX
  • •       възможност да се задържи AUDAX в експлоатация дори по време на работа на котела (PLUS и COMBI системи)
third-img-victrix.jpg
Обем на бойлера160 л.

За състава на тази система с TRIO ErP трябва да изберете подходящия тип инсталационно табло, термопомпа, и съответните комплекти за свързването им, както и в съответствие с изискваниятаи типа на инсталацията, да бъдат избрани от специалните опционални комплекти Дистанционното управление е стандартно в доставката.

Свързани продукти

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Хибридна термопомпа

Идеален за нови жилища с необходимост от висок санитарен комфорт.Хидравличен модул за жилища с еднозонови инсталации и производство на БГВ (например само за подово отопление или само за радиатори).* Монтажът на магнитен филтър е задължително условие за заверката на гаранционния срок на уреда до 60 месеца.

Идеален за нови жилища с необходимост от висок санитарен комфорт.Хидравличен модул за жилища с двузонови инсталации и производство на БГВ (например за подово отопление и радиатори).

Идеален за нови жилища с необходимост от висок санитарен комфорт.Хидравличен модул за жилища с еднозонови инсталации и производство на БГВ (например само за подово отопление или само за радиатори).

Идеален за нови жилища без възможност за използване на газ.Хидравличен модул за жилища с двузонови инсталации и производство на БГВ (например за подово отопление и радиатори).

Идеален за нови жилища без възможност за използване на газ.Хидравличен модул за жилища с еднозонови инсталации и производство на БГВ (например само за подово отопление или само за радиатори).

Идеален за нови жилища без възможност за използване на газ. Хидравличен модул за жилища с двузонови инсталации и производство на БГВ (например за подово отопление и радиатори).

Идеален за нови жилища без възможност за използване на газ. Хидравличен модул за жилища с еднозонови инсталации и производство на БГВ (например само за подово отопление или само за радиатори).

Нагоре