ХИБРИДНАТА ТЕРМОПОМПЕНА ТЕХНОЛОГИЯ – ВЕЧЕ И В КЛАСНАТА СТАЯ

С поглед към бъдещите професионалисти в газовия сектор

На тържествена церемония по случай заключителната конференция по проект ДОМИНО за дуално образование към ПГТЕ „Хенри Форд“, фирма „АМАКС ГАЗ“ демонстрира пред ученици, учители и партньори новоизградената инсталация с хибридна система IMMERGAS.

Съоръжението, което отоплява, охлажда и произвежда битова гореща вода, има за цел да даде възможност на учениците да се запознаят на практика с модерните технологии за енергийно ефективно отопление и охлаждане, и съответно да приложат уменията си в бъдещата си професия.

blog-omnia-1.jpg

Инсталацията се състои от хибридна термопомпа с газов модул Magis Combo, стенен вентилаторен конвектор, табло за зониране с една директна и една смесителна зона DIM и подово отопление, което се управлява с безжичен стаен термостат, Wi-fi модул и термоелектрически задвижки.

Хибридната системата се регулира с дистанционен интерфейс CARv2 Wireless и Wi-fi контролер Dominus, позволявайки проследяването на над 200 параметъра.

Компанията беше наградена за оказаната подкрепа, като наградата получи инж. Любомир Хаджийски – управляващ директор на АМАКС ГАЗ, който пожела на учениците успех и „постоянство на мечтите“.

За АМАКС ГАЗ

АМАКС ГАЗ ООД е създадена през 1999г. и е част от Immerfin Group – собственик на Immergas – най-големият производител на газови котли в Италия и лидер в световен мащаб с над 7 000 000 продaдени газови уреда. Произведени в Италия, с повече от 55 години традиция, газовите котли Immergas са предпочитаният избор на милиони семейства по света. Доверието в Immergas издържа теста на времето, защото компанията винаги е инвестирала в качествения контрол, безопасността и същевременно – опазването на околната среда.

Газовите котли Immergas гарантират:

• Икономично, безопасно и чисто отопление по всяко време на годината
• Висока ефективност и ниска консумация
• Лесен и бърз монтаж
• Надежден следгаранционен сервиз и поддръжка от висококвалифицирани специалисти

АМАКС ГАЗ предоставя иновативни, ефективни и икономични решения за климатичен комфорт, както за дома, така и за индустрията. Компанията е официален представител и оторизиран сервиз на газови конвектори и камини Italkero, топловъздушни газови апарати за индустриални и аграрни приложения Winterwarm , керамични и тръбни инфрачервени отоплители Alke, битови и индустриални газдетекторни системи Geca, газови регулатори и стабилизатори на Pietro Fiorentini, газова и индустриална спирателна арматура на Enolgas, системи за колективно и каскадно димоотвеждане Convesa.


Нагоре